Så fungerar det

Att producera sin egen hållbara el med solceller på taket är egentligen inte så komplicerat som det låter. Här får du en genomgång av de olika delarna i ditt solcellspaket och hur de hänger samman.

Med solceller på taket produceras el som används direkt i din villan eller byggnaden de monterats på. Eventuellt överskott skickas vidare ut på elnätet för att användas i grannskapet.

Med solel blir du själv producent av grön el från en hållbar energikälla och bidrar till en bättre miljö. Du gör samtidigt en bra och långsiktig investering för både dig själv och kommande generation.

Energin från solceller hemma ger alltid ett betydande tillskott till din nuvarande uppvärmning. Oavsett om du idag värmer ditt hus med vedeldning, direktverkande el eller fjärrvärme.

Den mest effektiva lösningen får du genom att kombinera solpaneler med en värmepump av något slag. En modern värmepump har smart teknik som ger dig kontroll över din energiförbrukning och blir en viktig del av ditt smarta hem. Med ett effektivt styrsystem regleras inomhusklimatet precis som du vill ha det, samtidigt som du gör naturen en tjänst.

© 2024 Sol & Vind på Österlen
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket